top of page
iStock_000005805401_ExtraSmall.jpg

NATURMEDISINSK AROMATERAPI

Aromaterapi er den bevisste, kontrollerte og terapeutiske bruken av eteriske oljer. Formålet er å forebygge, lindre og redusere ulike helseproblem.

Under ei aromaterapi behandling blir dei individuelt tilpassede oljene absorbert av huden gjennom ein grundig og dyptgående og behagelig massasje, som er samansett av klassisk muskelmassasje, bindevevsmassasje, lymfedrenasje og akupressur.

 

Ei behandling med aromaterapimassasje kan være svært avslappende og balanserende, og er spesielt fin mot alle stressrelaterte plager. Når ein får aromaterapimassasje med nøye utvalgte oljer, skapes ei mengd nerveimpulsar som igjen gjer at kroppen produsererer endorfiner og nevrokjemiske signalstoff som oxytocin og serotonin. Dette gir en følelse av velvære og avspenning.

Eteriske oljer er svært konsentrerte aromatiske substanser som finnes i ulike deler av planteveksten. Det er desse som gir duft og smak til plantene, og inneheld mange av plantene sine potente medisinske eigenskaper.

Oljene som blir brukt i terapeutisk sammenheng må være av ypperste kvalitet. Dette gjelder både de eteriske oljene og de vegetabilske baseoljene som blir brukt i behandlingen.

Kombinasjonen av terapeutisk berøring og helsebringande plantemedisin er unik for aromaterapien, og kan gje ei sterk kjensle av fornya energi og livslyst.

Naturmedisinske aromaterapeuter har en utvidet utdanning innen faget, som også inneholder grunnmedisinske fag på høgskulenivå. Utdanninga skal være godkjent av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon 

bottom of page